Sproud – ny ärtmjölk i affärerna!

Nu lanseras den nya veganska drycken Sproud Original Drink, det första mjölkalternativet på den europeiska marknaden baserat på ärtprotein.

Drycken säljs i dagligvaruhandelns alla stora kedjor och på flera av de stora e-handelsplatserna. Sproud Original Drink/Ärtdryck, som produceras i Sverige, är ett veganskt mjölkalternativ baserat på ärtprotein. Den är fri från laktos, gluten och soja, och har låg fetthalt och lågt sockerinnehåll.

– Det känns stort att kunna vara först i Europa med att presentera nästa vegetabiliska proteinkälla, det vill säga ärtan. Och det i en tid när allt fler konsumenter väljer vegetabiliska alternativ, av hälsoskäl och av omtanke för planeten, säger Maria Tegman, vice VD på WeMake, företaget bakom det nya varumärket.

Som proteinkälla har ärtan många fördelar jämfört med tidigare generationer av vegetabiliska proteiner, det vill säga soja, nötter och spannmål. Den är rik på protein och innehåller många viktiga aminosyror. Ärtan, som odlas i Europa, lämnar också ett förhållandevis litet miljöavtryck jämfört med andra vegetabiliska proteinkällor. Den kräver lite vatten, lite landyta och går att odla utan kvävebaserat gödningsmedel. Ärtan kan även raffineras utan användning av kemiska lösningsmedel.