Vegomårran

Bli medlem! | Ge en gåva! | Engagera dig!

Vegomårran på cykelVegomårran i Umeå Vegomårran i Aftonbladets tält under AlmedalsveckanVegomårran på stranden

Vegomårran är Vegonormkampanjens maskot. Vegomårran är nära släkt med Mårran från Mumindalen. Mårror har länge varit en källa till rädsla och förvandlat sin omgivning till is. Mårrornas kalla yttre är dock bara en konsekvens av att de inte accepteras av samhället. Inombords längtar de efter ljus och värme. Vegomårran har exkluderats från det köttnormativa samhället på grund av samhällets rädsla för att konfronteras med konsekvenserna av sin köttkonsumtion.

Nu förändras normen och Vegomårran börjar äntligen omfamnas av samhället. Hens kalla yttre har tinat och hen har blivit mjuk och gosig. Hens mun har förvandlats från ett rakt streck av tänder till ett hemlighetsfullt leende, likt Mona Lisas på tavlan av vegankollegan Leonardo da Vinci. Vegomårran får hela tiden nya vänner att gosa med. Följ hens äventyr på Facebook, Instagram och Twitter!

Gör din egen Vegomårra!

Ladda ner, skriv ut och följ instruktionerna för att göra din egen vegomårra i papper. Använd som skrivbordsprydnad eller ge den som present till en vän!