Årets vegonormerare utsedda

Pressmeddelande onsdag den 6 juli 2016

Många nomineringar har kommit in för att bli 2016 års vegonormerare. Årets vegonormerare kategori privatperson är: youtubaren Therese Lindgren, med motiveringen:

För att genom sociala medier inspirera folk till en vegansk livsstil. Via sina kanaler på Youtube och Instagram når Therese ut till många, främst unga, människor som får chansen att följa hennes resa mot veganism. Genom känslosamma inlägg informerar Therese om djurens situation och ger tips på såväl god mat som skönhetsprodukter som är cruelty free.

smedjeback@vegonorm.se

I kategorin organisationer är Årets vegonormerare: Djurrättsalliansen, med motiveringen:

För att vara en pionjär i att inspirera och utmana till vegoval. Djurrättsalliansen var först i Sverige med att anordna vegomässor, ett fenomen som nu har spritt sig till flera orter och organisationer. Vegomässan, som i år har anordnats tio gånger, har öppnat ögon på tusentals människor för den fantastiskt goda mat som kommer från växtriket. Djurrättsalliansens dokumentation av förhållanden inom djurindustrin har svarat på frågan varför välja veganskt och genom Veganutmaningen har de visat hur. Veganutmaningen har genom kreativa recept, hjälpsamma råd och vego-inspiration hjälpt de människor som velat pröva vegansk mat.

Priset Årets vegonormerare delades ut idag onsdag den 6 juli kl. 09.30 i Syre-tältet på Hästgatan 12, Visby. Det är Svensk mat- och miljöinformation och Vegonormnätverket som står bakom priset. Priset går till den privatperson och organisation som gjort mest för att främja vegetarisk mat under 2016. Det är första gången som priset har delats ut.
 

PRESSKONTAKTER

Petronella Wadle
Telefon: 072-964 16 88
E-post: wadle@vegonorm.se

Martin Smedjeback
Telefon: 070-257 90 97
E-post: smedjeback@vegonorm.se